woensdag 23 maart 2011

Wijziging tenaamstelling last onder dwangsom is een besluit

ABRvS, 23 maart 2011. Het college van B en W van Emmen kwam na het opleggen van een last onder dwangsom aan A tot de conclusie dat het de last aan B had moeten opleggen. Daarom besloot het tot de wijziging van de tenaamstelling van de last onder dwangsom.

B kwam daartegen op, maar het college stelde zich op het standpunt dat de wijziging tenaamstelling geen besluit in de zin van artikel 1:3 Awb was. Daarbij beriep het college zich op een uitspraak van de Afdeling van 11 januari 2000 (zaaknummer 199900635/1).

De Afdeling oordeelt dat deze twee zaken niet te vergelijken zijn. In de zaak uit 2000 was de last opgelegd aan een niet bestaande vennootschap, terwijl het voor iedereen duidelijk was voor wie de last bedoeld was. In dit geval is geen sprake van een evidente verschrijving. A bestaat. Het feit dat de last was geadresseerd aan A, maar verstuurd naar B wijst nog niet op een evidente verschrijving. De Afdeling concludeert derhalve dat de wijziging tenaamstelling een besluit in de zin van artikel 1:3 Awb is.
http://bit.ly/dYSRyx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten