woensdag 28 september 2011

Invorderingsbeschikking en artikel 5:39 lid 1 Awb

ABRvS, 28 september 2011. Artikel 5:39 lid 1 Awb bepaalt dat het bezwaar, beroep of hoger beroep tegen de last onder dwangsom mede betrekking heeft op een beschikking tot invordering van die dwangsom, voor zover de belanghebbende deze beschikking betwist.

Hoe zit dat echter als, zoals in deze casus, te laat bezwaar is gemaakt tegen de last onder dwangsom en om die reden het bezwaar niet-ontvankelijk wordt verklaard? Heeft het beroep dan ook nog mede betrekking op de invorderingsbeschikking?

De Afdeling heeft zich hier niet expliciet over uitgelaten, maar impliciet beantwoordt de Afdeling bovenstaande uitspraak bevestigend. De overtreder had afzonderlijk en tijdig bezwaar gemaakt tegen de invorderingsbeschikking. Dit bezwaarschrift was door het college doorgestuurd naar de rechtbank en de rechtbank heeft op de voet van artikel 5:39 lid 1 Awb het beroep tegen de invorderingsbeschikking ongegrond verklaard. De Afdeling oordeelt dat de rechtbank het beroep tegen de invorderingsbeschikking terecht ongegrond heeft verklaard.
LJN: BT2830 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten